söndag 31 augusti 2008

Imorgon

Så här i terminsbörjanstider brukar jag alltid få en energiboost av att känna "nu börjar en ny tid, nya möjligheter, nya drömmar!". Klyschigt värre men jag funkar på det. Just nu landar jag fortfarande från resan men börjar som smått vänja mig vid att vara hemma igen och planera (lite bara...) på den närmsta framtiden.

De senaste dagarna har varit fartfyllda och härliga. Jag hade inte velat komma tillbaka till en död tillvaro, då hade jag brutit ihop. Imorgon börjar dock allvaret med stort A. Jag ska ta mig samman och klara av det. Jag ska. Har ingen lust längre.

Men, det är imorgon det (lite av mitt mantra nu för tiden). Snart ska jag och D till stan för att ta en fika någonstans i sommarens sista sol. :)

Så här vill jag se ut i höst


Bild: http://stockholmstreetstyle.feber.se/

torsdag 28 augusti 2008

Hemma men inte landat

Åter i hemmats lugna vrå. Kom inte hem förrän ca kl två igårnatt. En lång dag blev det med flygbyte i Frankfurt och sedan resa från Skavsta in till stan och ända hem med nattbuss plus byte. Spöregnade gjorde det också. Suck.

Anyway. Jag känner mig delad till att vara tillbaka. Å ena sidan ville jag såklart stanna i paradisland och bara leva, å andra sidan känner jag mig motiverad att ta tag i mina vanliga bestyr och att träffa alla mina "mina", jag saknar mina "mina"!

Natten ägnade jag åt att drömma om resan. Så mycket har hänt och vi har sett och upplevt så mycket. Den hamnar definitivt under "aldrig glömma".

Nu väntar jag på besked och ska återlämna några böcker som är looong overdue!

fredag 22 augusti 2008

Guggenheim

Strax pa väg till Guggenheim museet här i Bilbao - wohoooo!

Jag tror det är en upplevelse, det vi redan sett fran utsidan ser jättehäftigt ut och insidan är antagligen än mer intressant. Vädret är lätt regnigt sa det blir bra med en inneaktivitet i nagra timmar.

Over and out from Bilbao, País Basco, España.

torsdag 21 augusti 2008

He llegado a Bilbao!

Precis ankommen till Bilbao, en av de största städerna i Baskien i norra Spanien. De flesta svenskar känner nog till Basien av andra anledningar, men det är inget man känner av här. Denna vecka är Bilbaos festvecka da det pagar en mängd i staden och man kan lyssna pa kosterter över hela staden och saklart äta massor av typisk baskisk mat. Vi ska göra allt det där :)

Bussen tog oss hit pa ca fem timmar men vi sov mest hela vägen, det blev sent igarkväll. Jag älskar att se sa mycket av Spanien - syd, mitt, norr. Man ser klart skillnader mellan de olika regionerna men generellt är Spanien Spanien med allt vad det heter.

Igar sag vi nästan hela Madrid. Vi promenerade runt hela dagen tills benen värkte men vi hade utmärkta guider och Madrid är trots att det är relativt okänt för kanske den svenske turisten en väldigt vacker och storslagen stad. Som tur är kommer vi tillbaka dit pa lördag och har nagra sista dagar att se mer och träffa de flesta vänner som faktiskt bor där.

Nu vill jag lära känna en annan sida av Baskien än den man far hemmai TV-rutan - viva la fiesta!

tisdag 19 augusti 2008

Madrid

Jag har äntligen tagit mig till huvudstaden och den är varm och vacker. Vi ankom mitt pa dagen efter en ca 5,5 timmars resa fran Granada där vi spenderade gardagen. Jag har det sa skönt här i Spanien, vill nästan inte aka hem ;)

I Madrid har vi installerat oss nagra stycken hos en kompis som bor finare än fint - högsta vaningen med vacker utsikt fran terassen och pool pa garden som vi saklart redan använt. Madrid är otroligt varmt, varmare än Cádiz som ligger vid havet och har havsbris. Här är det bara en kokande gryta mitt i inlandet med ingenstans att fly hettan. Nagra till har ankommt och anslutit och ikväll blir det middag i folkhavets Madrid. Staden känns verkligen stor och man kan lätt första att det bor sex miljoner pers här.

Nu har jag duschat, vi softar i vaningen och väntar pa att de andra ska komma. Jag klagar inte.

lördag 16 augusti 2008

Update

Dagarna är lugna och nätterna langa - precis som det ska vara! ;) Ikväll ar det stor folkfest pa stränderna här i Cádiz, som en avslutning pa fotbollskuppen som varit och som spelar final idag - Cádiz-Sevilla. Det som händer är att man samlas pa stranden och grillar, en slags enorm jättebarbeque. Vi far väl se hur det kan vara. Det sägs i alla fall att det brukar samlas hundratusentals människor pa stränderna.
Här kommer ett par bilder fran min resa so far - enjoy!

fredag 15 augusti 2008

Direkt fran Spanien

Jag har tagit mig nerat i Europa via Paris i ca fyra dagar med foraldrarna och vidare till Spanien där jag nu befinner mig. Närmare bestämt i Cádiz pa den spanska sydkusten. Ni kan tro att här är vackert, varmt och alldeles underbart. Europas äldsta stad sägs det, är vacker sa det rinner över och full av turister - spanska turister. Hit kommer inte manga utländska turister vilket uppskattas av mig da jag far öva spanskan till tusen.

I eftermiddag kommer fler kompisar och efter helgen aker vi i samlad tropp till Granada som ska vara om möjligt ännu vackrare. Jag njuter av varma dagar, av att bo pa stranden, bokstavligen, av den goda spanska maten, av den sköna "mañana mañana" inställningen, av allt det vackra att titta pa, av att lära känna en mängd nya människor...

Förhoppninsvis sa kan jag lägga upp lite bilder snart. Kanske mañana ;)

Hasta luego!

torsdag 7 augusti 2008

Jag läser

Har man tur så har man som jag vänner som läser mycket och som kan plocka ut bra böcker åt en.

Just nu läser jag "Fördjupade studier i katastroffysik" av Marisha Pessl, som jag fick i födelsedagspresent av B. Tack!

More drama in my life

Mitt liv är egentligen helt odramatiskt. Det händer inte mycket av volym. Men jag är väl egentligen ganska tacksam för det. Så länge det rör sig om otrevliga draman i alla fall.

Men när vi kommer till spänning i vardagen så hade jag gärna sett mer action. Ok, ok, jag ska ut på långresa nu men jag menar sådant som händer när man är på hemmaplan. Bra saker då. Jag undrar hur man själv kan utlösa lite sådant. Om det går eller bara blir trist eftersom man själv var ursprungskällan till dramat och redan innan visste vad som skulle hända.

Sådant funderar jag på en lugn dag som denna. Imorgon tar vi bilen söderut igen, packar om i Sthlm och sover en sista bekväm natt.

onsdag 6 augusti 2008

Halvt på väg

Dagarna flyter på i lugn takt. Jag får gjort de där viktiga sakerna jag som ska göras. Jag hinner läsa. Till och med i solsken. Men visst, jag drömmer mycket om veckorna som kommer. Paris, hur är den vackra romantiska huvudstaden egentligen? Kan man hitta café au lait som inte kostar 50 spänn? Hur ser Spaniens sydkust ut, kommer jag förstå vad folk säger?

Jag övar spanskan nästan varje kväll med en ny spansk film (naturligtvis utan text för att riktigt tvingas förstå) och hoppas lära mig något eller komma ihåg något annat jag glömt. Musiken går också i flamencons tecken och jag drömmer mig tillbaka till förra året då jag bodde i detta vackra land. Jag saknar.

tisdag 5 augusti 2008

Jag är med vaccin

Fick mig en shot gulsotsvaccin idag (ska ju ut o luffa i Europa). Hej så snabbt det gick, de är luriga de där sköterskorna, men det är väl det som är tricket. Jag hann knappt fatta vilken arm hon skulle spruta innan jag kände hur jag fylldes av små små Hepatit A kroppar.

Nu behöver jag bara vänta sex månader innan jag ska ta nästa omgång.

Jippi.

söndag 3 augusti 2008

En kanadenskisk Dave skrev till mig på FB

Today at 7:00 am

IS IT TRUE?

it must be true then.....all women are beautiful from you land. out here in canada, we only dream to be there.

lördag 2 augusti 2008

Ska inte, får inte?

Ja även om jag borde hålla hårt i slantarna kom det med ett par saker hem från stan idag. Bland annat behövde jag på ren tyska dringend nya hörlurar till min Mp3 för att överleva denna månads alla resor. De gamla funkar bara till hälften. Min fina fina pappa köpte mig ett par lite dyrare som har kanonljud och jag slapp de för 59 kr jag hade tänkt investera i... :)

Sen behövde jag lite hygien i form av deo och shampoo som min mamma snällt lät ligga kvar i korgen fram till kassan på Hemköp, tackar!

Sist men inte minst köpte jag ett par helt onödiga men ack så charmiga plastskor från Rut m.fl. i "färgen" genomskinligt. De ser ut som på bilden fast inte i den färgen alltså. 49 pix la jag ut på dem. Summa sumarum så kanske jag är rätt bra på att snåla ändå ;)

Jag är hemma

Och jag njuter av stillheten, av att kunna sitta och läsa bra böcker, av att umgås, av att ströva omkring i ett stort hus utan att göra någonting särskilt. Av att vara.

Lite mer Gotland





Home at last

Hemma! Det tog ju bara ca 7,5 timma till slut ;) Men långt var det. Som tur var hade jag dagstidning, Mp3, ny spännande bok att påbörja och lite sömn bakom ögonlocken som allt hjälpte mig att ta mig igenom resan norrut.

Väl framme bjöd föräldrarna på god sommarsallad i stan och man kände va Yran-stämningen som tilltog allt eftersom kvällen fortskred. Imorgon blir det nog en sväng på stan även om det alltid skrämmer mig lite att springa på en massa gamla bekanta och måsta dra sitt livs historia 10 gånger. Jag tar på mig stora solglasögon så får vi se hur många som känner igen mig ;)

Jag är jätteglad att vara hemma igen, det var ett tag sedan och sommaren är ju alltid speciell. Jag andas barndom och njuter som den nostalgitrippare jag är. Imorgon kommer mer familj och jag blir ännu gladare. Då ska jag pussa söta syskonbarn och krama babymage!